Xərçəng xəstələrinə kabab məsləhət görülmür
Ətin isti odun üzərində bişirilməsi onda hiterotsiklik aminlər əmələ gətirir ki, bu da insanda xərçəng riski yaradır. Simsar.az-ın Rusiya mətbuatına istinadən xəbərinə görə, bu barədə alimlər rəy veriblər. Onların araşdırmalarında görə həm qaramal, həm balıq, həm də quş ətlərinin bu cür hazırlanması xüsusilə yoğun bağırsaq üçün təhlükəlidir.
Həmçinin qazırdılmış ət xərçəng riski yaradır. Şəkər, ürək-damar xəstəlikləri olan insanlar xüsusilə bu cür qidalardan imtina etməlidirlər.
Mütəxəsislərə görə, qaynadılmış ət orqanizm üçün o qədər də təhlükəli deyil.
Xatirə