Bağla
Mən artıq bəyənmişəm!
solbanner
    
Simsar.az | bizi özünüzə Simsar bilinazem.az Tutu dieta

SOSİAL

İsti odda qızardılan ət xərçəng riski yaradır

Xərçəng xəstələrinə kabab məsləhət görülmür

Ətin isti odun üzərində bişirilməsi onda hiterotsiklik aminlər əmələ gətirir ki, bu da insanda xərçəng riski yaradır. Simsar.az-ın Rusiya mətbuatına istinadən xəbərinə görə, bu barədə alimlər rəy veriblər. Onların araşdırmalarında görə həm qaramal, həm balıq, həm də quş ətlərinin bu cür hazırlanması xüsusilə yoğun bağırsaq üçün təhlükəlidir.
Həmçinin qazırdılmış ət xərçəng riski yaradır. Şəkər, ürək-damar xəstəlikləri olan insanlar xüsusilə bu cür qidalardan imtina etməlidirlər.
Mütəxəsislərə görə, qaynadılmış ət orqanizm üçün o qədər də təhlükəli deyil.

Xatirə






30 Oktyabr, 2012  22:39 Baxılıb: 877 Çap

Bu bölmədə


XƏBƏR LENTİ



6 May, 2024  13:50


26 Aprel, 2024  16:32


26 Aprel, 2024  13:10

25 Aprel, 2024  15:16







19 Aprel, 2024  12:55





18 Aprel, 2024  11:04




17 Aprel, 2024  13:36


17 Aprel, 2024  11:54







16 Mart, 2024  15:23










21 Fevral, 2024  14:10

20 Fevral, 2024  16:43






sagbanner