31 Oktyabr, 2016
İnək südü xasiyyəti mülayimləşdirir

İnək südünün pendirliliyi az, yağlılığı çoxdur. İnəyin və qadının doğum müddəti bir-birinə uyğun gəldiyindən inək südü insan üçün olduqca münsasibdir. Qida kimi ət və yarıbişmiş yumurtadan sonra ən müvafiq yeməkdir. Yenicə sağılmış inək südünü soyumamaış içmək bədən tərəfindən çox məsrəf olunur, kökəldir, cinsi fəaliyyəti gücləndirir, tez həzm olunur, üzü yaxşılaşdırır, xasiyyəti mülayımləşdirir, bədəni qüvvətləndirir. Düyü ilə bişmiş inək südü ömrü uzadır. Əsəb zəifliyi, baş ağrısı, ürək döyüntüsü və hamiləlik zamanı münasib sayılır. Daim istifadə etmək böyrəkdə daş yarad bilər.

Bütün hüquqlar qorunur  ©  SİMSAR.az | Bizi özünüzə Simsar bilin!

Saytın materiallarından istifadə yalnız administrasiyanın şifahi, ya yazılı razılığı əsasında mümkündür!