Bağla
Mən artıq bəyənmişəm!
    
Simsar.az | bizi özünüzə Simsar bilintopleftbanner Pcc

Maraqlı

İspanaq qanın turşuluğunu azaldır

İspanağın tərkibi qida maddələri ilə zəngindir. Qırmızı qan kürəciklərini artırır. Bədənə soyuqluq və rütubət verir, mədəni yumşaldır və həzmi sürətləndirir. Qan azlığı olan xəstələr  və hamilə qadınlar üçün münasib qida hesab  edilir. Böyrək xəstilikləri zamanı faydalıdır. Qanın turşuluğunu azaldır, əzələ və sümükləri bərkidir. Uşaqların iştahasını açmağa kömək edir. Qidalılığı başqa göyərtilərdən çoxdur. Sinə ağrısına  qarşı münasib yeməkdir. Suyu ilə boğazı qar –qara edirlər. Yaşlılar, babasili olanlar və oturaq  həyat  keçirənlər ispanaq yeməlidirlər. Şirəsinə şəkər qatıb içdikdə sidikqovucu təsir göstərir. Bişmişi başağrısı üçün münasibdir. Onu bişirəndən sonra təpitmə kimi oynaq ağrıları və şişlərə qarşı işlədirlər, çiy halda çibanı yetişdirmək üçün faydalıdır.

 




22 Noyabr, 2016  18:25 Baxılıb: 1047 Çap

Bu bölmədə


XƏBƏR LENTİ






18 Fevral, 2017  13:28

18 Fevral, 2017  13:27


18 Fevral, 2017  12:59


18 Fevral, 2017  12:45

18 Fevral, 2017  12:11

18 Fevral, 2017  11:44

18 Fevral, 2017  11:38



18 Fevral, 2017  10:32

18 Fevral, 2017  10:03



17 Fevral, 2017  16:34




17 Fevral, 2017  15:03






17 Fevral, 2017  13:50




17 Fevral, 2017  13:11

17 Fevral, 2017  13:08



17 Fevral, 2017  12:26

17 Fevral, 2017  12:23


17 Fevral, 2017  12:12


17 Fevral, 2017  12:02




16 Fevral, 2017  16:53