Bağla
Mən artıq bəyənmişəm!
solbanner
    
Simsar.az | bizi özünüzə Simsar bilinazem.az Tutu dieta

Maraqlı

İspanaq qanın turşuluğunu azaldır

İspanağın tərkibi qida maddələri ilə zəngindir. Qırmızı qan kürəciklərini artırır. Bədənə soyuqluq və rütubət verir, mədəni yumşaldır və həzmi sürətləndirir. Qan azlığı olan xəstələr  və hamilə qadınlar üçün münasib qida hesab  edilir. Böyrək xəstilikləri zamanı faydalıdır. Qanın turşuluğunu azaldır, əzələ və sümükləri bərkidir. Uşaqların iştahasını açmağa kömək edir. Qidalılığı başqa göyərtilərdən çoxdur. Sinə ağrısına  qarşı münasib yeməkdir. Suyu ilə boğazı qar –qara edirlər. Yaşlılar, babasili olanlar və oturaq  həyat  keçirənlər ispanaq yeməlidirlər. Şirəsinə şəkər qatıb içdikdə sidikqovucu təsir göstərir. Bişmişi başağrısı üçün münasibdir. Onu bişirəndən sonra təpitmə kimi oynaq ağrıları və şişlərə qarşı işlədirlər, çiy halda çibanı yetişdirmək üçün faydalıdır.

 






22 Noyabr, 2016  18:25 Baxılıb: 2557 Çap

Bu bölmədə

17 Yanvar, 2020
Doşabın faydaları

XƏBƏR LENTİ


18 Aprel, 2024  11:04




17 Aprel, 2024  13:36


17 Aprel, 2024  11:54







16 Mart, 2024  15:23










21 Fevral, 2024  14:10

20 Fevral, 2024  16:43






31 Yanvar, 2024  16:58



24 Yanvar, 2024  13:15


22 Yanvar, 2024  14:42


17 Yanvar, 2024  14:18



12 Yanvar, 2024  15:27


12 Yanvar, 2024  14:14






sagbanner