Bağla
Mən artıq bəyənmişəm!
    
Simsar.az | bizi özünüzə Simsar bilintopbannerleft Pcc

Maraqlı

Sən demə TURP...

Turp bədənə istilik və quruluq verir, sidikqovucu xassəsi vardır, xörəklə  yedikdə həzmə kömək edir, gəyirmə yaradır və üzün rəngini yaxşılaşdırır. Turp tənbəl mədənin fəaliyyətini artırır, lakin özü gec həzm olunduğu üçün turpu yaxşıca çeynəmək lazımdır. Şirəsi sidik yollarının açılması və böyrək üçün çox münasibdir. Turpun suyunu çıxartmaq üçün keçmişdə dilimləyib üzərinə bal sürtürdülər. Öd kissəsində daş olanlar turp yarpağından istifadə edə bilərlər. Onu həm tərəvəz kimi, həm də xörəkdə işlətmək olar. Turpu deşib içinə 4 ədəd şalğam  toxumu qoyur, ağzını turp tikəsi ilə bağlayır, xəmirə büküb od üzərində tam bişirirlər. Onu bal ilə 3 gün yeyib bir neçə gün fasilə verirlər, əməliyyat bir dəfə də təkrar edilir. Bu sidik kisəsindəki daşı kövrəltmək və çıxarmaq üçün faydalıdır. Turpun zəhərlərə qarşı müqaviməti vardır, əqrəb və başqa cücülər turpdan qaçırlar. Qırmızı qabığını əzib əqrəb üzərinə qoyduqda və ya suyunu damızdırdıqda tezliklə ölür. Şirəsini dəriyə sürtdükdə cücələr yaxınlaşmırlar.






Aliexpress INT
9 Noyabr, 2016  11:16 Baxılıb: 492 Çap

Bu bölmədə


XƏBƏR LENTİ












17 Aprel, 2018  10:49






13 Aprel, 2018  09:44

11 Aprel, 2018  21:41




10 Aprel, 2018  18:19


9 Aprel, 2018  11:21




6 Aprel, 2018  09:50








31 Mart, 2018  10:54









28 Mart, 2018  10:07

27 Mart, 2018  16:05